Wilt u dit boek gebruiken als methode? Dat kan!

Klik hier om de methodisch opgezette "rode draad" te bekijken. 

Bij �Productions D�Oz� (Quebec, Canada) het muziekboek �Hits on Strings� uitgegeven van de hand van de Steenwijker gitaardocent Niels Eikelboom. Het boek is bedoeld voor het akoestisch gitaarspel.

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de Canadese top-gitarist Patrick Kearney, Niels Eikelboom benaderde voor het schrijven van een nieuwe gitaarmethode. Eikelboom werkt bij de Muziekschool RIMV Meppel-Steenwijk en heeft zodoende al veel ervaring op gedaan met het werken met beginnende cursisten. Ook heeft Eikelboom een applicatiecursus gedaan -na zijn studie aan het conservatorium te Zwolle en de Meester opleiding aan de �Messiaen Academy�- bij het conservatorium te Amsterdam met betrekking tot het prilste begin van het muziekonderwijs. Het schrijven van een methode was natuurlijk een geweldige uitdaging. De methode moest natuurlijk vernieuwend zijn. Het vernieuwende is wat ons betreft gelukt. Eindelijk een boek zonder droge oefeningen! Eindelijk een auditieve werkwijze die ook werkelijk auditief is!

Het boek �Hit The Strings� bevat ongeveer 80 songs voor de beginnende gitarist. Al vanaf de eerste les kan de leerling liedjes spelen. Ontbrekende techniek staat hier niet in de weg. Er wordt namelijk met een auditieve werkwijze gewerkt. De leerling leert de melodie van het lied te zingen in de les, leert daardoor gelijk de goede toonhoogte en kan dat zeer snel koppelen aan de toonhoogte van zijn instrument. Hierdoor kan iedereen de moeilijkste posities in duiken op de gitaar. Is de leerling het lied vergeten als hij thuis is� Geen probleem. Iedereen kan thuis elk lied downloaden als audio file via www.productionsdoz.com . Alle songs werden opgenomen in Canada door Patrick Kearney, je kan dus gelijk een leuke cd samenstellen.

Na een aantal lessen (ongeveer 4 a 6) stappen we over naar de genoteerde muziek en werken rustig alle tonen in de eerste gitaarpositie door. Maar het is natuurlijke een heerlijke uitdaging om ook weer te springen naar die hele hoge tonen en dat komt dan ook zeker voor!

De leerling leert aan de hand van populaire stijlen de appoyando en tirando aanslagtechniek, akkoordspel, het spelen in posities en ook het improviseren (blues) bij een akkoordeschema.

Geinteresseerd geworden en wil je weten wat je kan als het boek uit is? Surf dan naar www.productionsdoz.com typ in de �search� machine �Hits on Strings� en download �Geronimo�. Dit is het laatste lied van het boek, je kunt het ook als pdf bestand downloaden en dus misschien al een beetje meespelen!

Het boek is te koop of te bestellen bij alle muziekwinkels in binnen- en buitenland. Alle product informatie vind je op de site van Productions D�Oz.


 

Hits on Strings
Voor de beginnende gitarist werd deze methode samengsteld. Korte, krachtige muziekstukken in populaire stijlen zorgen er voor dat de aanvanger snel de juiste basistechnieken voor het gitaarspel worden aangeleerd. Elk muziekstuk kun je gratis downloaden op de website van de uitgever, dit is de link: Hits on Strings -MP3